Welke kleur kies jij voor het geboortekaartje?

Kleuren zijn heel persoonlijk. Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Zo ziet en ervaart iedereen een kleur anders. Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en creativiteit worden beïnvloed door een kleur. Kleur is emotie.

Wat wil jij dat het geboortekaartje voor jou kindje uitstraalt?

Roze

Is en blijft een ontzettend populaire kleur als er een meisje wordt verwacht. Roze staat voor energie, vrolijk en jeugdigheid. Roze komt in verschillende tinten voor. Zo is zachtroze, perzik en fuchsia erg populair voor een geboortekaartje.

Blauw

De kleur van de lucht en de zee. Blauw wordt vaak gezien als een typische jongenskleur. Blauw gaat prachtig samen met roze, dus ook erg geschikt voor een het geboortekaartje voor een stoer klein meisje. Blauw staat voor loyaal, vriendelijkheid en stabiliteit. In geboortekaartjes zie je vaak de lichtere zachte tinten blauw terug, Maar zien we een opmars in donker, nachtblauwe kaartjes. Prachtig in combinatie met goudfolie.

Groen

De kleur van de natuur. Groen geeft je rust, balans en harmonie. Perfect voor een pasgeboren baby. Groen kan prima voor jongens en meisjes en perfect voor de aankleding voor de babykamer. Denk hierbij aan de botanische trend, maar ook donker aquamarijn en mintkleuren zijn erg populair.

Geel

Geel zien we steeds vaker terug in geboortekaartjes meestal richting okergeel, een echte trendkleur voor 2018. Geel wordt geassocieerd met een nieuw begin, geluk en creativiteit. 

Paars

De kleur werkt opbeurend en kalmerend en kan creativiteit stimuleren. Paars wordt veel in koningshuizen gebruikt en straalt hierdoor luxe uit.

Rood

De kleur van leven, vitaliteit, en kracht.. Hou je van rood? Dat geeft aan dat je lef hebt en dat je
bereid bent je eigen spoor te trekken.

Inspiratie nodig voor een geboortekaartje? Bekijk de geboortekaartjes gemaakt door LAB 1823